Wednesday, February 28, 2007

Komentarai

Ayende@Rahien bando spėti, kas bus NHibernate ORM įrankiui, kai bus išleistas Linq.

"ADO.Net for Entities <...> is the usual 80% solution, with a hood welded shut in all the interesting locations."
Labai teisingai pasakyta. Skirtingai negu dauguma laisvų projektų, kuriuose visa valdžia atiduodama programuotojui, Microsoft ir kituose uždaruose produktuose yra tas pats apribojimas - kodas negali būti modifikuotas ar išplėstas. 80% atveju tai yra gerai, tačiau likę 20% bus nepatenkinti.
<...> an ORM that comes from Microsoft is probably going to be popular because it comes from Microsoft.
Taip pat visiška tiesa. Ir tai yra didelė programa. Daug programuotojų tiesiog bijo įvertinti savo galva naudojamą technologiją ir įvardyti jos trūkumus ir minusus. Jei kažkokia technologija yra Microsoft gaminama, ji nebūtinai yra geriausia. Taip, tikrai Microsoft produktai yra geri, tačiau yra ir geresnių.

Tas pats yra ir duomenų bazių sferoje. Oracle yra absoliutus lyderis nesvarbu kokiu aspektu nagrinėsi. Programuotojai tiesiog nelygina duomenų bazių. Oracle yra de facto lyderis visose srityse. Taip, Oracle yra galingas, tačiau turi būti ir poreikiai dideli.

Beje, kalbant apie kodo kokybę. Vakar VU MiF paskaitose išgirdau įdomų teiginį. Teiginys buvo toks - niekas kodo nedokumentuoja. Kai pabandžiau tam paprieštarauti, jokio palaikymo nesulaukiau, net iš dėstytojo. Kasžin kaip VU MiF gali studentus išmokyti būti gerais IT specialistais, jei net patys dėstytojai nesupranta elementaraus dalyko - norint rašyti geras ir tikrai kokybiškas programas kodo komentarai tiesiog gyvybiškai svarbūs, nekalbant apie testus ir gerą OOP suvokimą.

Ayende@Rahien straipsni - What would happen to NHibernate after Linq ships

4 comments:

Dalius said...

Koks dėstytojas tokį teiginį palaikė jei ne paslaptis?

Darius Damalakas said...

Tokį teiginį ne tik dėstytojas, bet ir visi klausytojai palaikė. Labai nustebau tai išgirdęs, nes atrodo, kad programuoti nekomentuojant kodo yra normalu.

Dėstytojo nenurodysiu, nes būtų negražu jo atžvilgiu. Galiu pasakyti tiek, kad su juo programų sistemų kursantai mife susipažįsta pirmuose bakalauro ir magistro kursuose

Unknown said...

O man atrodo, kad tu nesuvokei situacijos apie kurią kalbėjome. Ir taip jau ne pirmą kartą

Darius Damalakas said...

Kuazusa:
Būk malonus paaiškink situaciją, kurią turi omeny